SPAGHETTI CARBONARA

Finnes det en pastaklassiker over alle pastaklassikere? I så fall må spaghetti carbonara komme høyt oppe på listen. Denne enkle, men allikevel velsmakende pastaretten er en favoritt hos mange, og meg selv inkludert. 

Hos italienerne går diskusjonene høylytt hvor vidt det skal være fløte i en spaghetti carbonara eller ikke. Skjønt mange er vel enige om at en carbonara ikke skal inneholde fløte, men at den norske tilnærmingen gjør nettopp det. Selv synes jeg begge deler fungerer fint, men velger å droppe fløten i denne oppskriften.

Til min versjon av spaghetti carbonara trenger du følgende ingredienser – oppskriften holder til to:

  • 300 gram tørket pasta. Bruk enten den tynne spaghettien eller den tykkere tagliatellevarianten. Jeg gikk for linguini fra Jacobs Utvalgte.
  • 150 gram bacon.
  • 50 gram frosne selskapserter.
  • En raus mengde parmesan.
  • Din beste olivenolje.
  • Maldonsalt og pepper.

Slik gjør du for å lage spaghetti carbonara:

Start med å koke opp pastavann etter formelen èn liter vann og ti gram salt per 100 gram tørket pasta. Kok pastaen etter anvisning på pakken. Avslutt slik at du har litt tyggemotstand igjen i spaghettien din.

Skjær bacon opp i terninger på ca. èn ganger èn centimeter. Stek baconet i en tørr teflonpanne på medium lav temperatur. La baconet få god til i panna til å slippe fettet. Ikke vær bekymret dersom det ser litt slapt ut underveis – det trenger tid. Når baconet begynner å få en fin gyllen farge og har sluppet mesteparten av fettet, men før det blir brent har du det over på et tørkepapir og lar det renne av seg.

Hell av pastavannet, og bland inn frosne erter, klunk olivenolje og godt med parmesan. Ertene vil bli tilberedt av temperaturen på pastaen. Bland alt godt sammen, og la parmesanosten smelte godt inn. Smak til med maldonsalt og pepper.

Server spaghetti carbonara på varme, dype tallerkner. Topp med mer revet parmesan og gjerne noen dråper olivenolje.

Legg gjerne igjen en kommentar