PULLED PORK PIZZA

Pulled pork kan brukes til så mangt. En klassisk måte og servere revet gris på er kanskje med en coleslaw og et eller annet form for brød. Pitabrød, burgerbrød eller tortillas kan alle fungere. Denne gangen hadde jeg lyst til å prøve ut en annen variant, og testet ut pulled pork pizza.

Til min pizza med pulled pork trenger du følgende ingredienser – denne oppskriften holder til en pizza for to:

  • En hjemmelaget pizzabunn – oppskriften på min favorittpizzabunn kommer i et eget innlegg.
  • Rød pizzasaus – jeg blandet to spiseskjeer tomatpure med en teskje god olivenolje, litt sukker, salt pepper, tørket basilikum og et par dråper rød tabasco.
  • 200 gram av din favorittost – jeg gikk for Jarlsberg denne gangen. Mengden ost er ikke hugget i stein, men jeg liker mye ost på pizzaen min.
  • Pulled pork – bruk så mye du selv ønsker. Pulled pork kan lages på mange ulike måter, men prøv gjerne min pulled pork sous vide.

Dette gjør du for å lage pulled pork pizza:

Start med pizzabunnen. Du kan velge mellom og ta i bruk kjevle eller trykke den ut med fingrene. Jeg sverger stort sett til sistnevnte. La pizzabunnen hvile en times tid på et bakepapir før du jobber videre med den. I mellomtiden har du tid til å rive ost og å blande sammen ingrediensene til den røde pizzasausen. Sett ovnen på 250C.

Start med å legge et tynt lag med rød pizzasaus på pizzaen slik at det dekker pizzabunnen jevnt. Fortsett med osten, og topp pizzaen med pulled pork. Pass på å ikke få med alt for mye veske og saus fra pulled pork-kjøttet. Da blir pizzaen ofte mer bløt enn nødvendig. Du vil ha en så fast (og sprø) pizza som mulig med dette fyllet.

Ønsker du en grønnere pulled pork pizza – gjør følgende

Om du ønsker kan du også toppe pizzaen med grønnsaker som rødløk eller finsnittet chili om du ønsker litt sting i pizzaen. Jeg foretrekker kun ost og kjøtt på denne varianten. Ønsker du eventuelt mer smak kan både pizzasausen og selve svinekjøttet justeres til ønsket styrke. Et alternativ om du ønsker en grønnere rett er også å lage en grønn salat og servere ved siden av pizzaen.

Stek din pulled pork pizza på nederste rille på over- og undervarme ved 250C i ca. 10 minutter. Har du BBQ-saus til overs fra tilberedningen av pulled pork kan du gjerne toppe pizzaen med dette ved servering. Hvis ikke, lag litt ekstra eller juks ved å kjøpe ferdig laget BBQ-saus fra for eksempel Sticky Fingers.

Legg gjerne igjen en kommentar