PIZZASNURRER MED SKINKE

En pizza behøver ikke nødvendigvis være flat, tynn og rund. En pizza kan også både være tykkbunnet, innbakt, rektangulær og kvadratisk. Og sist, men ikke minst; snurret. Pizzasnurrer eller pizzaboller, kjær mat har mange navn, er en litt annerledes måte å lage fredagspizzaen på, men resultatet blir saftig og digg. Her har jeg laget pizzasnurrer med skinke, men du velger selv din favorittopping. 

Det er et par ting det er greit å passe på når du lager pizzasnurrer. For det første bør du kjevle eller trykke ut pizzaen noe tykkere enn til din italienske pizzavariant. Dette gjør deigen lettere å snurre sammen. For det andre er det en fordel med tynne lag med fyll, også av samme grunn. Ulike typer skinker, spekepølser i tynne skiver eller lignende fungerer supert. Dog kan det være en utfordring med større biter med for eksempel biff eller kylling. Jeg foretrekker også å skive osten fremfor å rive den – for å gjøre det enklest mulig å snurre.

Til min versjon av pizzasnurrer med skinke trenger du følgende ingredienser – oppskriften holder til ni pizzasnurrer:

  • Hjemmelaget pizzabunn. Jeg slo sammen to deiger fra denne oppskriften for å være sikker på å få tykk nok bunn.
  • Seks til åtte spiseskjeer rød pizzasaus. Jeg trommet sammen en variant bestående av tomatpure, basilikum, olivenolje, srirachasaus fra Go-Tan og litt maldonsalt.
  • Ca. 200 gram ost. Jeg gikk for Jarlsberg. Velg gjerne din favorittost, men en ost som er enkel å skive er en fordel.
  • Ca. 150 gram skinke.

Slik gjør du for å lage pizzasnurrer med skinke

Start med pizzadeigen. Pass på at den er temperert, slik at den er lett å jobbe med. Kjevle, eller trykk den ut, til en så stort rektangel du får til. Pass bare på at bunnen blir tykk nok, minimum en halv centimeter. Trim gjerne kantene på rektangelet slik at du får utnyttet mest mulig av deigen til dine pizzasnurrer med skinke.

Fortsett å jobb med deigen umiddelbart, og legg så på et tynt lag pizzasaus. Hevingen kommer i et senere steg. Legg så på et lag ost, så et lag skinke. Enkelt og greit.

Så ruller du pizzarektangelet ditt – så stramt du klarer. Del opp pizzapølsa i ca. halvannen centimeter tykke skiver. Vend så pizzasnurrene, og legg de på et stekebrett, rist eller ildfast form. Om du går for sistnevnte, og med litt høye kanter legg gjerne pizzasnurrene tett-i-tett. På den måten vil pizzasnurrene både heve og steke i hverandre, og dette vil føre til at de blir ekstra saftige. Litt mindre skorpe, men du verden så mye bedre. Valget er allikevel ditt.

Når pizzasnurrene er lagt på et brett, rist eller i en form lar du de etterheve på et lunt sted i en times tid.

La dine pizzasnurrer med skinke etterheve – og la de beholde saftigheten under steking

Stek pizzasnurrene i en forvarmet ovn på 200C i drøyt 20 minutter. Pizzasnurrene skal ha blitt gylne på toppen og osten skal være godt smeltet. Samtidig vil du beholde saftigheten i pizzasnurrene, det ville i alle fall jeg. Ønsker du mer skorpe og en fastere konsistens anbefaler jeg at du skrur opp temperaturen på ovnen til, til for eksempel 225C.

Ønsker du en grønnere alternativ til dine pizzasnurrer med skinke

Om du ønsker en grønnere variant av dine pizzasnurrer med skinke står du fritt til å velge mer grønt inne i pizzasnurrene dine, men det kan føre til utfordringer med snurringen. Jeg vil heller anbefale deg å lage et grønt tilbehør, for eksempel en grønn salat med norske grønnsaker i sesong.

Legg gjerne igjen en kommentar