PEPPERONIPIZZA

Hjemmelaget pizza hører fredagen til, og kan toppes med nær sagt hva som helst. Både tradisjonelle toppinger som biff og løk – og mer utradisjonelle som laks og potet og blåmuggost fungerer. Her kommer en variant som hører til i den første kategorien, nemlig pizza med pepperoni. En sikker vinner med mye smak. 

Til min pizza med pepperoni trenger du følgende ingredienser – oppskriften holder til en pizza for to:

  • Èn pizzabunn. Den lager du selv.
  • Rød pizzasaus. Jeg blandet som vanlig sammen tomatpure, god olivenolje, salt, pepper og noen tørkede urter. Basilikum og persille denne gangen.
  • Pepperoni.
  • Ost. Jeg gikk for en blanding av 100 gram Jarlsberg og 100 gram Norzola.

Slik gjør du for å lage pizza med pepperoni

Start med pizzabunnen, som du kjevler ut eller trykker ut med fingrene. Pass på at den er temperert når du begynner å jobbe med den. Tar du den fra kjøleskapet er det fint om du har tid til å la den ligge på kjøkkenbenken en times tid. Lag gjerne en så tynn bunn som mulig, og prøv gjerne og lag den rund om du får til det. La den ferdig utkjevlede bunnen hvile en times tid på benken.

I mellomtiden blander du sammen ingrediensene til pizzasausen og setter den i kjøleskapet. Riv og bland sammen ostene du skal bruke, og skjær opp pepperoni dersom du ikke har ferdig oppskjært fra butikken. Skal du skjære den opp selv prøv å skjær den i så tynne skiver som mulig. Finn frem den skarpeste kniven du har.

Etter at pizzabunnen har fått hvile en times tid på benken legger du på et tynt lag rød pizzasaus. Så legger du på ost, og topper pizzaen med pepperoni.

Stek pizzaen på nederste rille i en forvarmet ovn. Pizzaen steker du ved 250C i 10 – 12 minutter, avhengig av ovnen din, og hvor tynt du har klart å kjevle eller trykke ut bunnen. Pizzabunnen skal være sprø, og osten skal være gylden og smeltet.

Server gjerne din pizza med pepperoni toppet med ruccola, eller lag en grønn salat ved siden av. Det smaker alltid godt.

Legg gjerne igjen en kommentar