PIZZA MED CHORIZOBOLLER

Kjøttboller på pizzaen slår aldri feil. Lager du kjøttbollene selv er du garantert suksess, selv om både ferdigkjøpte kjøttboller og andre snarveier fungerer fint. Jeg har latt min pizza med kjøttboller få følge av enkle ingredienser som mengder av ost, tomatsaus og rødløk. 

Til min pizza med kjøttboller trenger du følgende ingredienser – oppskrifter holder til en stor porsjonspizza

  • Èn stk pizzabunn. Den lager du selv.
  • Et par spiseskjeer rød pizzasaus. En enkel versjon lager du ved å blande tomatpure, olivenolje, litt salg og noen tørkede urter.
  • 200 gram kjøttboller. Jeg brukte mine chorizoboller. Du kan kjøpte ferdige på butikken eller rulle sammen litt karbonadedeig med ditt favorittkrydder. En annen variant som fungerer utmerker er faktisk å kjøpe en rå pølse på butikken, for så å klemme ut små boller av pølsefarsen. Disse bollene kan du klemme ut rett på pizzaen uten at de behøver å stekes på forhånd. Og ja – pølsa må være rå.
  • 250 gram ost. Jeg valgte her en blanding av 50/50 hvit geitost og parmesan. Faktisk en kombinasjon som fungerte. Kanskje ikke den mest smaksrike, men med smaksrike kjøttboller sitter mye av smaken i bollene.
  • En halv rødløk.

Slik gjør du for å lage pizza med kjøttboller

Start med pizzabunnen. La deigen temperere en liten time før du gyver løs på den. Keevle den ut, eller aller helst, trykk den ut med fingrene. Prøv å få den så rund som mulig, og ca. en halv centimeter tykk. La deigen hvile en times tid på benken.

I mellomtiden blander du sammen ingrediensene til sausen, river ost og skjærer rødløk. Ordne også kjøttbollene dine, uavhengig av hvilken måte du lager de på. Del kjøttbollene i to.

Legg et tynt lag med rød pizzasaus på bunnen. Fortsett med en raus mengde ost. Legg så på kjøttbollene, og trykk de godt ned i osten slik at de setter seg godt ned i den smeltede osten. Topp med skivet rødløk.

Stek din pizza med kjøttboller på rist på nederste rille i en forvarmet ovn på 250C. Pizzaen steker du til den er ferdig. Hvor lenge avhenger av ovnen din og tykkelse på bunnen, blant annet. Mellom 10 og 12 minutter tar det omtrent.

Topp gjerne pizzaen med mer grønt, god olivenolje eller rømme ved servering.

Legg gjerne igjen en kommentar