PIZZA MED BIFF, LØK OG MOZZARELLA

Pizza kan varieres i det uendelige. Og etter å ha skrevet om pizzavarianter toppet med pulled pork, potet og laks kommer jeg her med en mer tradisjonell variant. Pizza med biff, løk og mozzarella er en sikker vinner – for alle i familien. 

Til min pizza med biff, løk og mozzarella trenger du følgende ingredienser – oppskriften holder til en pizza for to:

  • Èn stk pizzabunn, for eksempel etter denne oppskriften.
  • Rød pizzasaus som kan lages på mange ulike vis. Jeg lager som regel en enkel variant bestående av tomatpure, olivenolje og tørkede urter.
  • 200 gram biffkjøtt. Jeg skeiet ut med ytrefilet av okse.
  • 100 gram fersk mozzarella.
  • 100 gram revet Jarlsberg.
  • En halv rødløk i skiver.

Slik gjør du for å lage pizza med biff, løk og mozzarella:

Start som alltid med bunnen. Kjevle den ut eller trykk den ut med fingrene til et par millimeters tykkelse. Jeg gikk for sistnevnte løsning. Pass på at deigen er temperert når du skal begynne å forme den, da er den lettere å jobbe med. La også deigen stå en times ferdig kjevlet eller rullet ut før du begynner med fyllet.

I mellomtiden kan du blande sammen ingrediensene til pizzasausen og sette denne kaldt i kjøleskapet. Riv mozzarellaosten med fingrene i småbiter og jarlsbergosten på et rivjern. Om du ikke kjøper ferdigstrimlet kjøtt så skjær kjøttet i terninger på ca. èn ganger èn centimeter. La kjøttet få en veldig raskt omgang i en rykende varm stekepanne slik at kjøttet får fin stekeskorpe på alle sider. Finsnitt rødløk.

En time etter at pizzabunnen er kjevlet ut kan moroa begynne. Begynn med et tynt lag rød pizzasaus, og fortsett med Jarlsberg og mozzarella om hverandre. Topp pizzaen jevnt med det forstekte kjøttet og rødløken.

Stek pizzaen i en god og varm stekeovn, som holder 250C. Din pizza med biff, løk og mozzarella steker du på rist på nederste rille i mellom 12 og 15 minutter, avhengig av hvor varm ovn du har. Topp gjerne pizzaen med hjemmelaget rømmedressing, mer rød pizzasaus om du har dette til overs, eller et par dråper god olivenolje ved servering.

Legg gjerne igjen en kommentar