PASTA MED REKER, SITRON OG DILL

Selv om både fisk og skalldyr smaker bedre jo kaldere det er i vannet, er det sommersesongen mange forbinder spesielt med skalldyr. Og reker er en av nordmenns store sommerfavoritter. Hva er vel bedre en sommerdag enn å sitte på brygga å pille reker, med noe så enkelt som ferskt brød, smør og en god majones til? I denne oppskriften kombinerer jeg rekene i en pastarett med enkelt tilbehør som sitron og dill – de to sistnevnte mest for å sette smak. Her er det rekene som skal spille hovedrollen. Dette er enkel sommermat som garantert blir en vinner i sommervarmen. Prøv pasta med reker, sitron og dill du også. 

Til min versjon av pasta med reker, sitron og dill trenger du følgende ingredienser – oppskriften holder til to:

  • 250 gram tørket pasta. Jeg gikk for pastaskjell fra Jacobs Utvalgte denne gangen, men velg din favorittform på pastaen – eller lag den selv.
  • 250 gram pillede reker. Jeg jukset og kjøpte ferdigkokte og ferdigskrelte vannamei-reker.
  • En bunt fersk dill – eller tørket dill om du heller har det for hånden.
  • Saften fra en halv sitron.
  • Den beste olivenoljen du har.
  • Maldonsalt og pepper.

Slik gjør du for å lage pasta med reker, sitron og dill:

Start med å pille rekene. I denne oppskriften er det nok denne jobben som tar mest tid. Sett kaldt frem til pastaen er ferdig kokt.

Kok opp saltet pastavann etter formelen èn liter vann og ti gram salt per 100 gram pasta. La vannet fosskoke før du har i pastaen. Følg kokeanvisningen på pakken, men du vil ha litt tyggemotstand i pastaen din. Finhakk dill dersom du skal bruke fersk dill.

Når pastaen er ferdig kokt heller du av vannet, og topper pastaen med noen dråper olivenolje. Bland inn ca. 3/4 av rekene og tilsvarende mengde dill. Øs gjerne over mer olivenolje også, alt etter hvor mye du foretrekker og hvor mye hjertet ditt tåler. Smak til med presset sitron, maldonsalt og pepper.

Pasta er virkelig comfort food, og både denne oppskriften og for eksempel pasta med pulled pork er for meg definisjonen på kosemat. Øs opp pasta med reker, sitron og dill på dype tallerkner. Topp med resten av rekene og gjerne litt (eller så mye du ønsker) revet parmesan. Pynt med noen kvaster dill på toppen.

Legg gjerne igjen en kommentar