PASTA MED PULLED PORK

Om du først lager pulled pork lager du ofte større mengder, og det kan være greit å ha alternative bruksområder dersom du har rester til overs. Jeg har allerede prøvd meg på pulled pork pizza med suksess, og i dag ville jeg teste pasta med pulled pork. Rett og slett det beste fra to verdener.

Til min pasta med pulled pork trenger du følgende ingredienser – oppskriften holder til to personer:

  • 250 gram av din favorittpasta – jeg brukte pastaskruker denne gangen.
  • 25 gram salt
  • 2,5 liter vann
  • 250 gram pulled pork – jeg brukte rester etter min variant av pulled pork sous vide.
  • Et par bunter vårløk
  • En chili – med eller uten frø

Dette gjør du for å lage pasta med pulled pork:

Når jeg koker pasta bruker jeg alltid formelen èn liter vann og 10 gram salt per 100 gram tørket pasta. Kok opp saltet vann, og la det fosskoke før du har i pastaen. Se kokeanvisning på pakken, og pass på å ikke koke pastaen for lenge. Du vil ha bittelitt tyggemotstand i pastaen din. Jeg kokte mine pastaskruer i 14 minutter.

Hva du gjør med pulled pork-kjøttet avhenger litt av hvordan det er tilberedt, men min sous-vide-versjon medførte ganske bløt konsistens. I alle fall dagen etter kjøttet var tilberedt. Jeg freste derfor kjøttet litt i en varm stekepanne, for å få kjøttet sprøtt og godt. Finsnitt vårløk og chili. Behold gjerne frøene.

Ostesaus til pasta med pulled pork

  • Fire spiseskjeer creme fraiche.
  • 100 gram revet parmesan.

Kok opp creme fraiche og bland inn parmesanosten. Spar gjerne litt av osten til å toppen pastaen med ved servering. La ostesausen småkoke til ønsket konsistens, du vil ha en ganske tyktflytende ostesaus. Smak til sausen med salt og pepper og kanskje en dråpe sitron.

Bland ostesausen med den varme ferdigkokte pastaen. Bland så inn pulled pork, chili og vårløk. Topp din pasta med pulled pork med revet parmesan og et par dråper god olivenolje.

Jeg unnet meg et glass god naturvin til min pasta med pulled pork. Flasken med Mas Coutelou Flambadou er kjøpt hos Rødder & Vin i København, og selges dessverre ikke på Vinmonopolet. Jeg er glad jeg har en flaske til liggende, og at jeg kan unne meg et glass når jeg ønsker det, takket være Coravin.

Legg gjerne igjen en kommentar