PASTA MED PEPPER

Pasta med pepper tenker du kanskje. Og med hva mer til? Neida. Faktum er at pasta med pepper faktisk er en egen rett, med et helt eget navn. Ikke hørt om cacio e pepe før? Da har du gått glipp av en utrolig enkel hverdagsrett, som også smaker utrolig godt. 

Til pasta med pepper, eller cacio e pepe trenger du følgende ingredienser – oppskriften er til èn sulten person denne gangen:

  • 200 gram pasta – jeg valgte linguini fra Jacobs Utvalgte.
  • 20 gram salt til pastavannet.
  • 10 gram hel pepper.
  • 20 gram parmesan.
  • Èn spiseskje smør. Gjerne smør fra Rørosmeieriet om du har.

Slik gjør du for å lage pasta med pepper

Start med pepperet. Rist det i en tørr stekepanne til det begynner å poppe, men før det blir brent. Knus pepperet i en morter. Har du ikke en morter kan du fint bruke baksiden av en kasserolle eller flatsiden av en kniv for eksempel.

Kok opp pastavann etter formelen èn liter vann og ti gram salt per 100 gram pasta. Her skulle det altså bli to liter vann og 20 gram salt til 200 gram tørket linguini. Når vannet fosskoker har du i pastaen, og lar det koke akkurat lenge nok. Du vil ha litt tyggemotstand i pastaen din. Min linguini fikk åtte minutter i kokende vann. Spar på ca. èn desiliter av pastavannet.

Parallellt med at pastaen koker smelter du smøret. Når smøret er smeltet, men før det blir brent, har du i pepperet. Rør det godt inn i smøret. Tilsett så pastavannet, samt halvparten av parmesanosten. Rør dette godt sammen.

Når pastaen er ferdigkokt heller du av resten av pastavannet. Bland så den ferdigkokte pastaen sammen med sausen bestående av smeltet smør, pepper og parmesan.

Server rykende varm pasta med pepper på en varm, dyp tallerken. Topp den med resten av den revne parmesanosten.

Savner du kjøtt til din pasta med pepper

Savner du kjøtt til din pastarett er dette en rett som innbyr til eksperimentering. Du kan for eksempel tilsette skinke, pepperoni, fisk, pølser.Ja nær sagt hva som helst. Vær dog oppmerksom på at det kan være lurt å justere peppermengden dersom du går for et type kjøtt eller andre ingredienser med mye smak. Du kan også tilsette grønnsaker dersom du vil ha en grønnere profil, og andre oster fungerer også helt fint. Selv om retten fungerer helt fint som en hverdagsrett for seg selv, blir den brått oppgradert med noen få ekstra ingredienser.

Legg gjerne igjen en kommentar