PASTA MED KANTARELL OG SELBU BLÅ

Snart er den kantarellen her, og skogens gull kan brukes til så mangt. Selv om jeg til denne oppskriften måtte ty til importert sopp fungerer kantarellen utmerket som følge til denne pastaretten. Min pasta med kantarell fikk også følge av blåmuggost, kremfløte og olivenolje. Gode ingredienser alle sammen – og kombinert blir de en vinner. 

Denne oppskriften inneholder relativt få ingredienser. Den går også utrolig raskt å lage, og fungerer sågar utmerket som en oppgradert hverdagsmiddag. Er du en av de som sverger til en kjøttfri dag i uken kan også pasta med kantarell passe veldig godt inn.

Til min pasta med kantarell og Belbu blå trenger du følgende ingredienser – oppskriften holder til to:

  • 300 gram tørket pasta – velg din favoritt. Jeg valgte skjell fra Jacobs Utvalgte.
  • 300 gram kantarell.
  • 150 gram Selbu Blå – eller annen blåmuggost. Kraftkar ville vært en drøm å bruke i denne oppskriften.
  • To desiliter kremfløte.
  • En god klunk olivenolje.
  • Salt og pepper etter smak.
  • Eventuelt litt revet parmesan.

Start med å sette over pastavann etter standardformelen èn liter vann og ti gram salt per 100 gram tørket pasta. La vannet fosskoke før du har i pastaen. La pastaen koke etter anvisning på pakken, gjerne et lite minutt kortere. Du vil ha litt tyggemotstand i pastaen din, men den skal ikke være hard.

Vask og rens kantarellen, og riv den opp med fingrene. Skjær av en liten del av stilken. Stek kantarellen i godt med smør i en medium varm stekepanne til den har fått fin gyllen farge.

Smuldre blåmuggosten med fingrene eller skjær den opp med en kniv. I relativt små biter. Kok opp kremfløten på svak varme, og ha i osten. La den smelte ned og gi sausen fem minutter til å sette seg.

Hell av pastavannet og gi den ferdigkokte pastaen en god klunk med den beste olivenoljen du har. Ha mesteparten av den ferdigstekte kantarellen over i blåmuggost- og kremfløteblandingen. Hell så sausen over pastaen, og bland godt. Smak til sausen med salt og pepper, men pass på at blåmuggosten normalt er ganske salt i utgangspunktet.

Server pasta med kantarell i dype, varme tallerkner. Topp med resten av den stekte kantarellen, litt revet parmesan og et par dråper god olivenolje.

Ble du også lysten på andre pastaoppskrifter? Klikk her for flere forslag.

Legg gjerne igjen en kommentar