NORDØST FOOD & COCKTAILS

Denne bloggen skal hovedsakelig inneholde matoppskrifter, men som jeg skriver her kommer jeg også til å skrive om steder jeg anbefaler. Det kan være restauranter, kaffe-, vin- eller cocktailbarer. Først ut er Nordøst Food & Cocktails i Trondheim. 

Nordøst Food & Cocktails ligger på Solsiden i Trondheim, og restauranten forsøker å la nord møte øst i den forstand at norske og nordiske råvarer gis en smak av østen, både hva gjelder ingredienser og tilberedning.

På Nordøst fikk vi servert følgende meny:

Laksetartar
Sprø surdeigsperler med blekksprutblekk og jalapenomajones

Rabl Grüner Veltliner, Kamptal Østerrike

Kvelden startet med en rett hvor det norske både i laks, surdeig og blekksprut fikk følge av en akkurat passe sterk jalapenomajones. Laksetartaren hadde både fedme og friskhet på samme tid, og kombinasjonen av smakene var i det hele tatt veldig bra. Surdeigsperlene ga også noe å tygge på, slik at ikke alle elementene var av det myke slaget.

 

Dumplings med skalldyrsuppe
Dumplings med hyse, krabbe, korinder og chili. Servert med sukkererter, tørket kasubushi og skalldyrsuppe

Estrella Inedit, Spania

Dumplings er noe jeg ikke altfor ofte spiser, men det må gjøres noe med. Dumplingsene på Nordøst var saftige. Skalldyrsuppen smaksrik. Sprøheten i sukkerertene ga også en kombinasjon som jeg synes passet veldig bra.

 

 

Svinejerky med kimchi, avokadokrem og ingefærmarinert agurk

Lars og Erik Ch. Garasj, Rheingau Tyskland

Så over til kjøtt. Og ikke hvilket som helst kjøtt heller. Svinejerky som spises som fingermat. Stikkordene her er saftig, fett, digg. Med en frisk avokadokrem og syrlig agurk er igjen kombinasjonene vellykket.

 

Confitert Oksekjake med sommerkål, grønnkål med
sesam, oksesjy med juzusake og brunet smør, potetpuré med pepperrot.

Cono Sur 20 Barrels pinot noir, Casablanca Chile

Mer kjøtt. Og nå er det mat for mons. Under ulike typer tilberedt kål skjulte det seg biter av oksekjake som smeltet på tungen. Confitert i 36 timer. Mørt, saftig, smaksrikt, fyldig. Kombinert med en akkurat passe fet og akkurat passe frisk potet- og pepperrotpure.

 

Rømmemousse og granskuddsorbet
Med pistasjkrokan, skogsyregele og hvit sjokoladestratos

Telmo Rodgriguez Molina Real, Malaga

Kvelden ble avsluttet både søtt, syrlig og friskt. Desserter er generelt ikke min favoritt, og jo søtere jo mindre fristende er det. På Nordøst serverte de dog en dessert som ikke bare var av det søte slaget, men med rømmemousse bar de inn et friskt element, og med grannskuddsorbeten, pistasjkrokan og skogsyregele føltes det mindre og mindre ut som en dessert for hver munnfull du tok. Akkurat etter min smak.

Min dom over Nordøst Food & Cocktails

Jeg var alt i alt veldig fornøyd med både mat, drikke og service. Det jeg først og fremst vil trekke frem er komponeringen av rettene og kombinasjonene av smakene på hver enkelt rett. Vinmatchene satt også godt også, selv om jeg synes ølvalget til dumplingsene kunne vært noe mer spenstig. En ganske ordinær pilsnertype fra Estrella kunne med fordel vært byttet ut med noe annet. Hva med vin også her? Det er dog en bagatell i alt i alt vellykket kveld.

Hva gjelder service, personalet og kunnskapsnivå synes jeg servicen stort sett var bra. Selv om det ved enkelte tilfeller kunne virke som om noen av personalet gikk litt vel på autopilot fikk de allikevel presentert det viktigste både ved hver enkelt rett og hvert drikkevalg.

Restauranten ble besøkt lørdag 12. august 2017, etter anbefaling fra Anders Husa.

Legg gjerne igjen en kommentar