LANGPANNEPIZZA

Skal du lage pizza til fredagskosen må den ikke være hverken rund eller med tynn bunn og minimalt med topping. Selv om jeg synes den italienske pizzavarianten smaker kjempegodt kan det være skikkelig digg å lage pizzaen i langpanne også. Her får du plass til mengder med fyll, og du topper pizzaen med et lokk av ost. Min langpannepizza fylte jeg med pølsebiter, grønnsaker og tomatsaus. 

Denne typen pizza er også en sikker vinner for hele familien hos mange, og noe barna garantert vil like. Er du færre i husholdningen kan en slik familiepizza også smake digg som restemat.

Til min langpannepizza trenger du følgende ingredienser – pizzaen holder til en stor langpanne

  • Pizzabunn. Du kan lage den selv, og pass da på å ikke kjevle/trykke den ut altfor tynt. Du skal nemlig ha en solid dose fyll. Du vil nemlig at bunnen skal holde toppingen. Denne gangen jukset jeg, og kjøpte ferdig pizzabunn på butikken en travel onsdag. Da er det bare å rulle den ut.
  • Fire stk av dine favorittpølser. Jeg gikk for kokte chorizo fra Jacobs Utvalgte.
  • Fire stk store champignon. Eller annen sopp om du har det liggende. Men kantarellene kan du spare til noe annet digg.
  • En løk. Gul eller rød.
  • En chili. Om du vil ha litt styrke. Velg selv om du vil ha med frøene eller ikke.
  • En halv boks hermetiske tomater.
  • To spiseskjeer tomatpure.
  • En halv teskje tørket basilikum. Eller andre urter om du har det liggende. Friske urter går også fint, men vær obs på at spesielt frisk basilikum mister mye av smaken om den varmebehandles for mye.
  • 350 gram ost. Jeg valgte en blanding av Jarlsberg og cheddar. Du velger din favoritt.

Slik gjør du for å lage langpannepizza

Start med pizzabunnen. Kjevle den ut til et rektangel. Tykkelsen bør være ca. en centimeter. La deigen tempereres før du begynner å jobbe med den, og la den også ligge litt før du har på fyllet. Om du har tid da.

Skjær pølser i små terninger, og gjør det samme med champignon og rødløk. Finsnitt chili. La pølsene og grønnsakene få noen minutter i en varm stekepanne med litt olje. Pølsebitene skal få litt farge og grønnsakene skal bli blanke. Topp med tomatpure og la dette steke et par minutter slik at du bilr kvitt noe av den rå tomatsmaken.

Hell på en halv boks hermetiske tomater og basilikum. La denne småkoke i fem små minutter mens du river ost.

Hell pizzafyllet over pizzabunnen. Topp med ost. Stek din langpannepizza ved nederste rille i en forvarmet ovn på 225C. Steketiden varierer noe fra ovn til ovn, men ca. 20 – 25 minutter.

Legg gjerne igjen en kommentar