LAMMERISOTTO

Etter årets påskefeiring satt jeg igjen med store mengder lammekjøtt. Jeg gikk i år løs på et helt lammelår med mørbrad, og med kun to stk til bords sier det seg vel nesten selv at det ble i overkant. Hva gjør man så med restene? Lager lammerisotto selvfølgelig.

Nå skal det sies at jeg også laged pulled lamb av noe av kjøttet, og brukte dette på et par blingser. Pulled lamb ble enkelt laget ved å rive fra hverandre kjøttet, tilsette krydder samt sweet ginger sauce fra Fred the Chef. For de av dere som ikke har testet dette produktet anbefales det på det sterkeste. Finnes på Meny, CC Mat og Joker her på Hamar, samt i alle fall èn Meny-butikk i Oslo.

Til min lammerisotto trenger du følgende ingredienser – denne oppskriften holder til en storspiser:

  • 150 gram risottoris – jeg brukte arborioris.
  • En halv flaske hvitvin
  • En halv liter lammekraft
  • Godt smør. Rørossmør for eksempel.
  • Parmesan.
  • 250 gram ferdig utbenet og stekt lammekjøtt – for eksempel av lammelår.

Slik gjør du for å lage lammerisotto:

Start med å vei opp risottorisen samtidig som du varmer opp en stekepanne med høye kanter eller en gryte til medium varme. Varm opp lammekraft. Skjær lammekjøttet i strimler og stek dette sprøtt i en egen stekepanne og sett til side.

Legg så risen i panna og la den bli varm, men pass samtidig på å røre i risen hele tiden. Du vil at risen skal bli blank – ikke brent. Sett på stoppeklokka, og tilsett hvitvin. La vinen koke nesten helt inn, før du begynner å tilsetter du kraft – litt etter litt.

Rør godt hele tiden, og la nesten all kraften koke inn før du tilsetter en ny øse. Koketiden på risottoen bør være noe i nærheten av 18 minutter totalt – du vil at risen skal være nesten gjennomkokt, med fremdeles et snev av tyggemotstand.

Ta så risottoen av platen, og tilsett smør og parmesan, og rør dette godt inn. Topp med strimler av stekt lammekjøtt – og server!

Legg gjerne igjen en kommentar