KREMET PASTA MED KYLLING OG MOZZARELLA

Pasta er comfort food. Og en kremet variant slår aldri feil. Det gjør retten både tyngre og fetere, men dette må til noen ganger. Denne retten med kremet pasta med kylling koker du raskt sammen i løpet av kort tid en travel ettermiddag. 

Til min kremede pasta med kylling og mozzarella trenger du følgende ingredienser – oppskriften holder til to:

  • 300 gram tørket pasta. Velg din favoritt – jeg gikk for Linguini fra Jacobs Utvalgte, som er en litt tykk spaghetti.
  • 30 gram salt til pastavannet.
  • To stk kyllingfilet. Gjerne økologisk.
  • 125 gram fersk mozzarellaost.
  • Èn desiliter creme fraiche.
  • To norske plommetomater.
  • Revet parmesan.
  • God olivenolje.
  • Revet eller frisk bladpersille.
  • Maldonsalt og pepper etter smak.

Slik gjør du for å lage kremet pasta med kylling og mozzarella:

Start med kyllingen, som du har temperert litt før du begynner å jobbe med den. Tørk godt av den, og skjær den i strimer eller biter. Størrelsen bestemmer du selv, men jeg foretrekker ikke altfor store biter. Da går stekingen fortere og hele retten blir mer homogen og alle ingrediensene blander seg bedre. Krydre kyllingen med litt salt og pepper og gi den en rask runde i en varm stekepanne med en blanding av smør og olje. Kyllingen skal få fin farge, og husk at den også vil fortsette varmebehandlingen etter du har fjerne den fra varmen og når den etter hvert blandes med varm pasta.

Kremet pasta med kylling blir best med litt tygge motstand i pastaen – og myk konsistens på resten

Kok opp saltet vann til pastaen. Jeg bruker, som jeg gjør til flere av mine pastaoppskrifter, formelen èn liter vann og ti gram salt per 100 gram tørket pasta. Til mengden ovenfor skulle jeg trenge tre liter vann og 30 gram salt. Bruk fint halvsalt etter saltet du har liggende til pastavannet. Maldonsaltet sparer du til andre ting. Når vannet fosskoker har du i pastaen. Kok den etter anvisning på pakken, eller gjerne et minutt kortere. Du vil ha litt tyggemotstand i pastaen din. Min linguini fikk åtte minutter i kokende vann. Mens pastaen koker finhakker du tomater og river mozzarellaosten mellom fingrene og litt parmesan på et rivjern. Pass allikevel på å gi pastaen noen omrøringer med jevne mellomrom slik at den ikke fester seg i bunnen av gryta. Sil av pastavannet og bland inn litt god olivenolje.

Bland så creme fraiche og mozzarella godt inn i den varme pastaen. Gjør det samme med tomatene, slik at de får en liten lunk. Bland inn den stekte kyllingen og litt tørket persille. Sett gjerne pastaen tilbake på platen noen få minutter slik at mozzarellaosten smelter og pastaen får en fin kremet konsistens.

 

Server pastaen i dype tallerkener, og topp gjerne pastaen med litt god olivenolje og revet parmesan. Smak til med Maldonsalt og pepper.

Legg gjerne igjen en kommentar