KAFFEBARER I OSLO

Det er ikke bare mat jeg er opptatt av, men kaffe er også noe jeg brenner for. På hjemmebane både veies og måles det opp og ned for å lage en så perfekt kopp sort gull som mulig. Til og med på jobb har jeg eget håndbryggerutstyr for å slippe unna den kjipe kontorkaffen. Har du tilhold i Oslo har du mange sjapper som leverer solid kvalitet å velge mellom – her er noen av mine favoritter hva gjelder kaffebarer i Oslo:

Supreme Roastworks

Mitt favorittsted for kaffe i Oslo. Supreme Roastworks ligger på Grünerløkka, øverst i Thorvald Meyers gate. Stedet serverer ulike typer håndbrygg, samt melkekaffe med melk fra Rørosmeieriet. Kaffen er fra eget brenneri, og du kan og kjøpe med kaffebønner hjem. Er du sulten serverer de blant annet gode blingser fra Handwerk Surdeigsbakeri. Sommerstid kan du også få kjøpt deres Satans God Iskaffe, som består av nedkjølt svart kaffe, blanet med Fentimans Roselemonade og lime.

Supreme Roastworks ligger i Thorvald Meyers gate på Grünerløkka.

Java

Java ligger på St. Hanshaugen, og er den ene av to kaffebarer til brenneriet Kaffa. På Java får du god kvalitet på brygget, samt noen av de beste croissantene i byen. I sommer har de også servert kombucha, som jeg la min elsk på i sommervarmen.

Java på St. Hanshaugen

Tim Wendelboe

For kaffenerder er du Tim Wendelboe en gud. Den tidligere baristaverdensmesteren har sin egen kaffesjappe på Grünerløkka. Hit valfarter turister for å kjenne på atmosfæren, samt å smake god kaffe. Tim Wendelboe serverer kun kaffe, både laget på aeropress, men også espressobasert – med og uten melk. De arrangerer også kurs og cuppings, og du kan kjøpe med deg kaffebønner fra brenneriet hjem.

Tim Wendelboe serverer en av Oslos beste cappuccinos.

Fuglen

Fuglen har nå tre lokasjoner: En i Universitetsgata, en i Gamlebyen – og en i Tokyo. Jeg digger spesielt stedet i Universitetsgata for interiøret, som er i utpreget vintage-stil. Kaffen er både fra eget brenneri og også fra Jacu i Ålesund.

Fuglen ligger i Universitetsgata, og har nylig åpnet også Fuglen Coffee Roasters i Gamlebyen.

 

Hva er din favoritt blant alle kaffebarer i Oslo? Legg gjerne igjen en kommentar i kommentarfeltet.

Se også: Gode burgerjoints i Oslo

Legg gjerne igjen en kommentar