HVIT POTETPIZZA MED BLÅMUGGOST OG RØDLØK

En pizza må ikke bestå av hverken tomatsaus, kjøtt eller fisk. Vegetarpizza er både annerledes og spennende, og denne gangen har jeg prøvd meg på potetpizza med hvit pizzasaus. Potetpizzaen toppet jeg meg blåmuggost og rødløk, og den smakte fortreffelig. 

Til min potetpizza med blåmuggost og rødløk trenger du følgende ingredienser – oppskriften holder til en pizza for to:

  • Èn stk pizzabunn. Pizzabunnen lager du selv.
  • Hvit pizzasaus. Jeg blandet to spiseskjeer creme fraiche, èn teskje gressløk og et par dråper olivenolje. Smak til med litt sitron, Maldonsalt og et par drag pepperkvern.
  • 250 gram av din(e) favorittost(er). Jeg valgte en blanding av ca. 200 gram Jarlsberg og 100 gram Selbu Blå.
  • 250 gram kokte poteter. Jeg hadde små delikatessepoteter fra Bjertnæs & Hoel liggende.
  • En halv rødløk i tynne skiver.

Dette gjør du for å lage potetpizza med blåmuggost og rødløk:

Start med pizzabunnen. Det er viktig at deigen er temperert før du skal begynne å jobbe med den, så la den stå på kjøkkenbenken en times tid før du kjevler eller trykker den ut. Kjevle den ut eller trykk den ut med fingrene. Pizzabunnen skal være et par milimeter tykk. Følger du min oppskrift vil den også heve noe i ovnen. Bland sammen ingrediensene til pizzasausen, og la også denne stå kaldt en times tid slik at smakene får satt seg. Om du ønsker litt hvit pizzasaus til topping av din potetpizza ved servering kan du gjerne doble oppskriften ovenfor. Sett potetene til koking, la de koke seg nesten møre. Avkjøl potetene i kaldt vann.

Når pizzabunnen er kjevlet ut lar du den også stå på benken en ny time. Bunnen skal føles litt “tørr” på overflaten. Legg så på et tynt lag hvit pizzasaus, og fortsett med ost. Jeg liker pizzaene mine godt toppet med ost, og la primært Jarlsbergosten på og smuldret blåmuggosten innimellom Jarlsbergosten. Skjær de avkjølte potetene så tynne skiver du klarer. Bruk gjerne en mandolin, eller den skarpeste kniven du har. Legg potetskivene jevnt utover pizzaen, og topp med like tynne skiver med rødløk. Om du har tid og anledning sylt gjerne rødløken på forhånd, dette gir pizzaen en ekstra dimensjon. Oppskrift på syltet rødløk kommer senere på bloggen.

Stek din potetpizza til osten er smeltet og poteten gyllen

Stek pizzaen i en forvarmet stekeovn på 250C på nederste rille. Pizzaen er ferdig etter mellom ti og tolv minutter, avhengig av hvor god ovn du har. Pizzaen er ferdig når osten er fint smeltet og potetskivene er blitt gylne. Server hvit potetpizza med litt hvit pizzasaus om du har dette til overs, eller et par dråper god olivenolje.

Legg gjerne igjen en kommentar