HVIT PIZZA MED LAKS

Jeg er i skikkelig pizzahumør om dagen, og prøver stadig ut nye toppinger og smakskombinasjoner. Sist ute var pizza med klippfisk, og i dag hadde jeg en lakseloin jeg toppet pizzaen med. Kanskje ikke den mest tradisjonelle toppingen, men det smakte fortreffelig. Jeg foretrekker en hvit pizzasaus min pizza med laks.

Til min hvite pizza med laks trenger du følgende ingredienser – denne oppskriften holder til en pizza for to:

  • En hjemmelaget pizzabunn – oppskriften på min favorittpizzabunn kommer i et eget innlegg.
  • Hvit pizzasaus – jeg blandet to spiseskjeer creme fraiche, èn teskje olivenolje, litt tørket gressløk, salt og pepper. Prøv deg gjerne frem med andre urter og et par dråper sitron.
  • 200 gram av din favorittost – jeg gikk for Jarlsberg denne gangen. Mengden ost er ikke hugget i stein, men jeg liker mye ost på pizzaen min.
  • 200 gram laksefilet – jeg foretrekker sashimiloins fra Salma eller tilsvarende produsenter.

Dette gjør du for å lage min versjon av hvit pizza med laks:

Start med å kjevle ut eller å trykke ut pizzabunnen. Jeg droppet kjevla og trykket den ut med fingrene til en tykkelse på et par millimeter. La pizzabunnen hvile en times tid før du legger på resten av toppingen. I mellomtiden kan du blande sammen ingrediensene til pizzasausen, rive ost og skjære opp laksen i et par millimeter tykke skiver. Om du ønsker litt pizzasaus til å toppe pizzaen med ved servering kan du godt doble oppskriften ovenfor. Sett pizzasausen kaldt frem til du legger den på pizzaen. Sett ovnen på 250C.

Start med å legge et tynt lag med hvit pizzasaus på pizzaen slik at det dekker pizzabunnen jevnt. Fortsett med osten, og topp pizzaen med skiver av salmalaks. Trykk gjerne lakseskivene godt ned slik at fisken smelter godt ned i osten ved steking.

Stek din pizza med laks på nederste rille på over- og undervarme ved 250C i ca. 10 minutter. Topp pizzaen med et par dråper god olivenolje ved servering, eller eventuelt mer hvit pizzasaus om du har dette til overs. Om du også ønsker å legge pizzaen på grillen fremfor i ovnen gir dette også et nydelig resultat. Et eget innlegg om pizza på grillen kommer senere.

Legg gjerne igjen en kommentar