BURGERJOINTS I OSLO

Oslo begynner å få et bra utvalg av burgerjoints, og kvaliteten stiger stadig. Selv om min favorittburger fremdeles ligger i København og nummer to på lista i Sandnes av alle steder, kryper Oslo-kjøttpuckene stadig nærmere. Her er mine topp-liste hva gjelder burger i Oslo:

Munchies

Ser du kun på burgeren er nok ikke Munchies min favoritt i Oslo, men derimot om du legger kombinasjonen burger, fries – og øl i potten, da er det ingen som overgår Munchies etter min mening. Den vanlige friesen kan du styre unna, men søtpotetfriesen er to die for. Flere ulike øltyper, både på tapp og på flaske, og en godt over middels burger. Munchies har filial både i Torggata og i Thorvald Meyers gate på Grünerløkka.

Burger på Munchies med amazing søtpotetfries

 

Troys

Er det derimot kun burgeren som står i fokus er Troys min desiderte favoritt. Du får hverken øl eller spesielt god fries her, men en veldig bra kjøttpuck. Etter min smak perfekt brød, søtt, på grensen til hvetebolle-aktid, og stort sett saftig og bra tilberedt kjøtt.

Troys har kanskje Oslos aller beste burger

 

Fiasco

Cafe Fiasco er kanskje en av Oslos bruneste puber, men med en veldig bra burger. Juicy, soggy og digg er beskrivende ord for denne. Helt ordinære fries, men derimot et solid ølutvalg. Cafe Fiasco ligger i Galleri Oslo vis à vis Oslo City.

Fiasco serverer en av Oslos beste burgere på en av Oslos bruneste puber

 

Kverneriet

Kverneriet, med restauranter på Solli Plass og Majorstua, har jeg bare besøkt èn gang, så grunnlaget for vurdering er ikke all verden. Dog fikk jeg servert en burger som etter min mening var på høyde med Troys sin. Friesen var også godt over gjennomsnittet. Dog er valutaen for pengene ikke like stor på Kverneriet som hos Troys, Munchies og Fiasco da du må legge mer fjelldollar i potten for burgeren her. Så er dette også mer enn restaurant, enn typiske burgerjoints som de overnevnte.

Kverneriet har filial både på Majorstua og Solli Plass og serverer jevnt over bra burgere

 

Av andre steder jeg også har testet, men som ikke ble noen umiddelbare favoritter kan jeg nevne Buns Burger Bar på Sørenga og Grills Ville på Frogner. Wünderburger i Torggata kan fungere, mens på Illegal Burger går jeg ikke lenger for burgeren, men for de digge grilla potetbåtene med aioli. 

Godt med burger si

 

Se også: Gode kaffebarer i Oslo

Legg gjerne igjen en kommentar